SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

pierwszy raz

  • ktoś robił bo w którymś dzienniku widziałam zdjęcie, ale niestety nie przypomnę sobie u kogo, ja mam jakieś niewymiarowe keksówki i jak pierwszy raz zrobiłam chleb z forumowego przepisu to ciasta wyszło mi na jedną keksówka i tak 1/4 drugiej i ten niziutki chlebek potraktowałam jako bułkę i kroiłam w poprzek, niestety to nie to samo ale czasem [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-09 10:31:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kasze jaglana to jadam, ale mąkę pierwszy raz upolowałam i to w zwyklym osiedlowym sklepie o dziwo. A droga jak chuy

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-20 19:38:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Drogie Panie, a jaką kalorycznośc mają takie herbaty, bo ja rozumiem, że one słodkie wychodzą (ja się przyznam, że pierwszy raz słysze o takim grzybie i czytając to tylko przechwyciłam hasło proces fermentacji i zdrowe napoje) żeby nie bylo jak z ksylitolem kaloryczność 240 a BTW po 0 (przynajmniej tak jest na opakowaniu) pzdr GRD

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-26 12:38:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Robię pierwszy raz zakwas i jak na razie po dwóch dniach nie zwiększył swojej objętości - jest ciągle jak ciasto. Trzymam go w misce szklanej przykrytej ściereczką, nie mam zbyt ciepłego miejsca w domu, stoi przy kuchence. Mieszam go co 12h. Czy na razie to jest ok czy coś źle robię?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-01 19:16:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Robię pierwszy raz zakwas i jak na razie po dwóch dniach nie zwiększył swojej objętości - jest ciągle jak ciasto. Trzymam go w misce szklanej przykrytej ściereczką, nie mam zbyt ciepłego miejsca w domu, stoi przy kuchence. Mieszam go co 12h. Czy na razie to jest ok czy coś źle robię? Ja jestem po upieczeniu juz drugiego chleba na zakwasie. U mnie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-01 21:46:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki Mali, ja dopiero pierwszy raz zakwas robię, więc rozumiem, że nie dokonuję tej procedury z pierwszego akapitu? Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-04 21:21:44

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 20:34:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki dziewczyny za pomoc, najtrudniejszy pierwszy raz :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 22:27:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, jakiś pomysł na seler naciowy? Kupiłam pierwszy raz w życiu, leży w lodówce od tygodnia i nie mam pojęcia co z nim zrobić. Będę wdzięczna za propozycje ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 23:38:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ?? siedzi sobie w lodówce i zaczyna przybierać brązowego koloru ale tylko z wierzchu, do tego taki jakby bardziej płynny się na wierzchu zrobił...? mogę go użyć czy się zepsuł ? wybaczcie ale kucharka ze mnie żadna a pierwszy raz swój własny zakwas zrobiłam i nie wiem czy ma tak wyglądać Zmieniony przez - palmer w dniu 2013-05-20 16:40:12

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-20 16:38:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na estetyce mi zalezalo }:-( zrobilam nowa herbate, odstawilam, wczoraj sprawdzam, a tam stara kombucha lezy na dnie, a na wierzchu taka grubsza, biala, nowa dziecko/-)_ pierwszy raz sama mi sie rozdzielila, do tej pory robilam nowa z kombuchy jak chcialam komus dac no i w koncu pytanie, obie trzymac? stara jest biala, wyglada ok, moze byc w [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-08 08:59:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja właśnie pierwszy raz w życiu piekę łososia w piekarniku. Ciekawe co z tego będzie... Gotowanie mnie przeraża. No ale głupio szamać puszki cały czas ;).

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-24 15:52:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • http://www.freshandeco.pl/pl/p/OLEJ-KOKOSOWY-EXT.VIRGIN-BIO-200ml-BIO-PLANETE/242 - ten jest ciut droższy a pachnie kokosem i bardzo dobrze smakuje. Pierwszy raz się spotykam z olejem kokosowym w plasitkowej butelce. Może dlatego tańszy. Poza tym bardziej opłaca się kupować większe opakowania :-)) Zmieniony przez - sforcia w dniu 2013-09-13 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-13 15:25:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z której będę robiła rosół...skórę później wyrzucę...rosół i mięcho zjem. Mam liczyć wg tego, chociaż skóra out..no chyba, że cała się wytapia do rosołu (nie śmiać się, ale pierwszy raz w życiu robię rosół, więc nie wiem, co się podzieje z tą skórą): http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Kaczka-tuszka.html czy może wg tego [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-29 11:56:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • JustBlackBerry, juz nie pierwszy raz przechowuje zakwas w lodowce ale nigdy mi sie takie cos nie zrobilo. Zapach nie jest niepokojacy ale ten bialy nalot...wyglada troche jak skorka na serku plesniowym :] Nie chcialabym sie potruc :P nie wiem co z tym zrobic teraz. Hmmmm :/

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-30 22:40:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki Arphiel za mega szybką odpowiedź jutro kupuję ze 2 kilo %-) pierwszy raz w życiu będę miała z tym do czynienia ale jak trzeba to trzeba. choć psychika mi trochę jeszcze fika :-O

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-03 16:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mali ja wczoraj robiłam pierwszy raz takie coś %-) Miałam 400 ml mleka + 15g mąki kartoflanki + 10g wheya + 2 żółtka. Mleko zagotowałam wrzuciłam do tego zmiksowane wcześniej z małą ilością mleka whey+mąkę+żótłka. (tak jak tradycyjnie mieszasz budyń + trochę mleka) Nie miałam laski wanilii akurat to kilka kropel aromatu waniliowego do pieczenia [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-24 23:37:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mali ja wczoraj robiłam pierwszy raz takie coś %-) Miałam 400 ml mleka + 15g mąki kartoflanki + 10g wheya + 2 żółtka. Mleko zagotowałam wrzuciłam do tego zmiksowane wcześniej z małą ilością mleka whey+mąkę+żótłka. (tak jak tradycyjnie mieszasz budyń + trochę mleka) Nie miałam laski wanilii akurat to kilka kropel aromatu waniliowego do pieczenia [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-29 11:49:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hello Ladies Mam pytanko do ciasta fasolowego. Jakich przypraw (wanilia,cynamon etc) lub skladnikow moznaby dodac do masy, zeby nie pachniala tak okrutnie fasola \-) Ciasto wyszlo calkiem smaczne. Dopiero pierwszy raz robione na bazie banana, kakao i odzywki bialkowej. Bez cukru. Ale co mozna by jeszcze dodac, aby polepszyc smak :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-20 21:50:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Jest słodsze bo laktoza jest rozkłożona do glukozy i galaktozy, a te cukry odczuwamy jako słodsze od laktozy. Nie najciekawiej to smakuje, ale do kawy obleci :-) W maju pierwszy raz od bardzooo dlugiego czasu siegnelam po mleko, oczywiscie bez laktozy ze wzgledu na moja nietoleracje, i tak mi zasmakowalo ze przez jakis czas musialam pic je [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-27 10:36:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    100% na mące pełnoziarnistej, z kurą, połowa z papryką, połowa z ogórkiem kiszonym. Dodatki świeże zioła z ogródka... pierwszy raz razowa chrupiąca. Polecam. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/8669c5aca4dc42559dc7bfffe3b6bd98.jpg

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-04 15:24:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)